«Γιατί πεθαίνουν τόσο πολλοί στην Ελλάδα από Covid-19;», απορεί ο Στέφανος Μάνος

«Γιατί πεθαίνουν τόσο πολλοί στην Ελλάδα από Covid-19;», απορεί ο Στέφανος Μάνος
Ο Στέφανος Μάνος με νέο του άρθρο σχολιάζει την πορεία της πανδημίας στη χώρα και τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση. Ο πρώην υπουργός αναρωτιέται αν τα επιβεβαιωμένα περιστατικά είναι περισσότερα απ’ όσα ανακοινώνονται ή αν χωλαίνει η νοσηλεία όσων προσβλήθηκαν από κορονοϊό.

Δημόσια θέση για την πορεία της πανδημίας και τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση πήρε για άλλη μία φορά ο Στέφανος Μάνος, εκφράζοντας μια απορία που ζητά απαντήσεις.

Ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι τον περιφρονούν και δεν απαντούν στα ερωτήματα που θέτει, ενώ κάνει αναφορά και στον Ποινικό Κώδικα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ανησυχία του χρειάζεται προσοχή μην τυχόν κλονίσει την εμπιστοσύνη του κοινού στη δημόσια υγεία και... τιμωρηθεί με φυλάκιση τριών μηνών.

Αναλυτικά το άρθρο του Στέφανου Μάνου στην εφημερίδα «Τα Νέα»:

«Δεν μου απαντούν. Περιφρονούν τις απορίες μου. Γιατί; Ως πολίτης, ως ψηφοφόρος δεν δικαιούμαι να αναρωτιέμαι και να ανησυχώ. Θέλει βέβαια προσοχή μήπως η ανησυχία μου, εκφρασμένη από τις στήλες του Τύπου, κλονίσει την εμπιστοσύνη του κοινού στη δημόσια υγεία γεγονός που τιμωρείται βάσει του άρθρου 191 του αναμορφωμένου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη Ποινικού Κώδικα με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Ενα άρθρο που θα ήταν λογικό να υπάρχει ίσως στον Ποινικό Κώδικα της Κομμουνιστικής Κίνας, αλλά δύσκολα γίνεται ανεκτό σε φιλελεύθερο δημοκρατικό καθεστώς της ΕΕ.

lista manos

Η απορία μου.

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα Our World in Data στις 22/11 τον κυλιόμενο μέσο όρο επτά ημερών για επιβεβαιωμένα περιστατικά Covid-19 ανά εκατομμύριο κατοίκους και τους αντίστοιχους επιβεβαιωμένους θανάτους, επίσης ανά εκατομμύριο κατοίκους.
Η τελευταία στήλη είναι ο αριθμός των θανάτων ανά χίλια κρούσματα. Όπως θα διαπιστώσετε χώρες με πολύ υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων (Αυστρία, Ολλανδία) έχουν σε σύγκριση με εμάς λιγότερους θανάτους. Η απορία μου είναι μήπως στην Ελλάδα τα επιβεβαιωμένα περιστατικά είναι περισσότερα από όσα ανακοινώνονται ώστε να δικαιολογείται ο υπερβολικός αριθμός θανάτων ή μήπως ο επιβεβαιωμένος αριθμός περιστατικών είναι σωστός αλλά χωλαίνει η νοσηλεία όσων προσβλήθηκαν από Covid-19. Ή ο συνδυασμός και των δύο.

Ελπίζω να βρεθεί κάποιος υπεύθυνος να λύσει την απορία μου».ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Τάτσης Άγγελος - Τζίμα Αριστέα - Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο
ΗΠΕΙΡΟΚΑΤ ΑΕ - Ηπειρωτική Κατασκευαστική Α.Ε.
Νίκος Τριανταφύλλου
Σ' αναμμένα Κάρβουνα